ספיישל רזרב 2017 - the top 7 ביקב שאטו רמו במושב חוסן

הרבה לבטים ליוו את ההחלטה של אנשי יקב שאטו רמו להשיק את יין הדגל החדש של היקב The Top 7 ספיישל רזרב דווקא כעת בצל מלחמת 'חרבות ברזל' והתחממות הגזרה הצפונית. 

היקב שוכן על גבול הצפון בגליל המערבי במושב חוסן ועל אף הקשיים, לא עצר מייצור וביקבוק יין חדש שזכה לתואר – יין הדגל.


במרכז המבקרים של היקב שאטו רמו פגשנו את היין הראשי אושרי אליהו, היינן של היקב, ממנו קבלנו הסברים מפורטים  על תהליך ייצור היין וצפינו בסרטון המסביר תהליך יצור היין ביקב.

היקב הוקם בשנת 2012 בחצר של הבעלים, רמו בן שושן ולכן בתרגום שמו הוא טירה של רמו.



בתהליך הייצור משתמשים במשאבה מיוחדת שיודעת לשאוב חומרים בלי פגוע בפרי, מוציאה חרצן בתוך הענב ומעבירה נוזל למיכל בטמפרטורה 14 מעלות בחדר חביות עד מערכת קירור שמעבירה לכל החדרים.



אחרי סוים הסיור, התחלנו טעימות של יינות לצד פלטת גבינות מושקעות וירקות

 


היין הראשון היה בלנד חוסן בציר 2019 יין אדום מורכב מקברנה סבניון פטיט ורדו ושירז, יין מאוד עמוק עם צבע וארומה נפלאים



לצד יין טעמנו במנת פתיחה מדימה של פטריות פורטובלו ממולאת בגבינה

המשכנו עם גראנד בלנד בציר 2019 יין שני מבלנד קברנה פטיט מכרמים ברמת הגולן.

 

 אם מריחים מרגישים איך היין מתפח 18 חודשים בחביות 

לצד היין הוגש המבורגר פטריות מפטריות מרינה 


היין השלישי היה קברנה סוביניון בציר 2019 המורכב מ -100 אחוז קברנה סוביניון יחודיות עשוי מענבים מכרם רמת הגולן מרום גולן אשר מקבל מכת קור. היין משתתף בתחרות    בתחרות טרוינו. 

הדובדבן שבקצפת היה כוכב הערב The Top 7 ספיישל רזרב

בציר עושים בשעות הבוקר המוקדמות בתהליך התסיסה יחודי בתסיסה קרה.

היין הוגש לצד שווארמה פטריות בתוך בורקס


טעמי עץ חזקים של היין יחד פרי מתאים למנה של שווארמה.

בלנד המורכב מ50% ענבי קברנה סוביניון ו50% ענבי פטי ורדו מהחלקות הנבחרות של כרמי היקב שנבצרו ידנית בבציר לילי והובלו ליקב טרם אור ראשון. לאחר הפרדת הענבים מהשזרות, עברו הענבים, תחילה השרייה קרה ובהמשך תסיסה איטית ומבוקרת, לאחר שמיצוי הטעמים והצבע הסתיים, עבר  היין שיקוע וכל זן התיישן בנפרד בחביות עץ אלון צרפתי חדשות למשך 18 חודשים.  


מתוך כלל החביות, נבחרו ע"י היינן שבע החביות הטובות ביותר ומהן נבנה ממסך. לאחר מכן נכנס היין שוב לחביות למשך 6 חודשים נוספים, בתום התקופה בוקבק עם סינון קל בלבד. 


היין לא מבושל ולא מסונן, התיישן בבקבוקים תקופה נוספת במרתפי היקב על מנת להגיע לאיזון טעמים מיטבי.

טעימת יינן: היין מבטא בטעמיו שילוב מרתק של שני הזנים שמקורם בבורדו, הקברנה סוביניון תורם את עמוד השדרה והרעננות והפטי ורדו תורם את הגוון השחור-סגול האופייני עם טעמי פירות יער סגלגלים. גוף היין מלא והוא אף מפתיע בעוצמתו. לאחר מספר דקות בכוס היין יתחיל להתמסר ולהתרכך.

התיישנות: 24 חודשים, יין אדום יבש, 14.5% כוהל בנפח, 750 מ"ל. 

מחיר לצרכן: 310 ₪ .

לפרטים והזמנות: 0504-051106

על היקב:

יקב שאטו רמו, שוכן במושב חוסן בליבו של הגליל המערבי, מוקף בנופים עוצרי נשימה, יערות, נחלים הזורמים בכל ימות השנה, מבנים ארכיאולוגיים מהתקופה הצלבנית והעות'מנית  ששימשו בעתות הקדומות אבירים ואנשי מלוכה, ממש כמו גלויה.



 

היקב הוקם בשנת 2005 על ידי רמו בן שושן, חלוץ תעשיית הפטריות בארץ בעלים של חברת מרינה פטריות הגליל וכיום מנוהל על ידי אשתו מירי בן שושן.

הכרמים, שנבחרים בקפידה רבה על ידי היינן ונמצאים תחת השגחתו הצמודה לאורך כל עונת הגידול עד לרגע הבציר, ממוקמים בצפון רמת הגולן והגליל העליון בגבהים של 750 מטר ומעלה מעל פני הים. אזורים עם אקלים ייחודי המותאם לגידול ענבי יין באיכות הגבוהה ביותר.


היקב מיצר כ- 60,000 בקבוקים בשנה תוך שימוש בציוד המודרני והמשובח ביותר, עם שמירה על שיטות יצור מסורתיות ועתיקות.  המטרה היא לייצר יינות איכותיים המבטאים שילוב בין העולם הישן לחדש.


 

איכות הענבים, האהבה המשפחתית ליין והחיבור לשיטה המסורתית-יהודית בת אלפי שנים בשילוב הטכנולוגיות ביקב, יוצרים יינות מדויקים בעלי מאפיינים איכותיים וייחודיים הזוכים לשבחים רבים וביקורות אוהדות.

יינות היקב זכו בתחרויות יוקרה בארץ ובעולם, במדליות ובפרסים בינלאומיים. היינות מופקים באהבה ובמקצועיות רבה, הינם יינות מזנים משובחים ולצידם גם שילוב מרתק של מספר יינות יחד כבלנד.

כאשר מגיעים הענבים ליקב, מתבצע מיון סופי ומדויק לפני הכניסה לתהליך תסיסה מבוקרת במכלי נירוסטה.  בסיום התסיסה ולאחר בדיקות מעבדה מוקפדות, עובר היין לחביות עץ אלון צרפתי מהטובות ביותר בעולם למשך 18 חודשי יישון.

בסוף תהליך היישון,  מרכיב  היינן את הבלנדים השונים עד לקבלת תוצאה מוגמרת.

לאחר תהליך הבקבוק היינות נשמרים ביקב לפני הוצאתם לשוק, כאשר הם מוכנים למזיגה ושתייה וממשיכים להתפתח למשך שנים נוספות באחסון בתנאים נאותים. היינות נמכרים בחנויות בוטיק ליין בארץ ובעולם. יינות היקב כשרים למהדרין. היקב מארח ופתוח למבקרים, טעימות ותפריט קולינרי.


 




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שקית הפלא של בני

חברת קריאייטיב פי Creative Pea מציעה את סדרת BEEFFREE, CHIKENFREE ,FISHFREE – תערובת על בסיס חלבון אפונה

הלהיט הגדול של פורים סרט ילדים קונג פו פנדה 4 מגיע למסכים בהוט סינמה