פשטידת כרובית כשרה לפסח
פשטידת כרובית פרווה שלקחתי מאתר של ניקי: https://nikib.co.il/dinner/127529/
מרכיבים:
כרובית בינונית במשקל קילו
כפית מלח
כף חומץ
2 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל
2 ביצים XL או 3 L
100 ג' קמח מצה או קמח תפו"א (3/4 כוס)
4 שיני שום
120 מ"ל מים (חצי כוס)
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים וחומץ, לפרק את הכרובית לפרחים לבשל 13 – 15 דקות ולסנן. מומלץ את השלב הזה להכין שעה מראש להשאיר את הכרובית במסננת ולתת לכל הנוזלים לצאת החוצה.
2. לקצוץ במעבד מזון 4 שיני שטם, 2 בצלים, תפו"א.
3. להדליק תנור ל 180 מעלות לשמן את התבנית להוסיף את העיסה לאפות כ 50 דקות.
4. רוצים פשטידה חלבית ? תחליפו את המים בקוטג' או גבינה לבנה וותוסיפו כוס גבינות מגורדות, עיזים, צפתית, צהובה, בולגרית ותפחיתו מהמלח.
תגובות
הוסף רשומת תגובה