ורניקי כיסונים במילוי דובדבנים

 


ליד הבית בו גדלתי באוראינה היה עץ דובדבנים עסיסיים. כך, בכל חודש יוני, הייתי אוספת דובדבנים מהעץ והייתי מכינה ורניקס טעימים עם דובדבנים.

עברו שנים והדובדבנים אני יכולה לרכוש בחנות ירקות או בשוק. אבל מה עושים לא בעונת הדובדבנים?


ליד הבית בו גדלתי באוראינה היה עץ דובדבנים עסיסיים. כך, בכל חודש יוני, הייתי אוספת דובדבנים מהעץ והייתי מכינה ורניקס טעימים עם דובדבנים.

עברו שנים והדובדבנים אני יכולה לרכוש בחנות ירקות או בשוק. אבל מה עושים לא בעונת הדובדבנים?

בשופרסל מצאו פתרון בדמות לפתן דובדבנים חמוצים ללא גלעינים. הצנצנת מגיעה בתכולה של 680 גר' (350 גר דובדבנים לאחר סינון). הדובדבנים מגיעים מהונגריה -מדינה היודעה בדובדבינם האיכותיים שלה.

מצ"ב מתכון לורניקס קלים להכנה במילוי דובדבנים

חצי קילו קמח

כוס מיים רוטחים

1.5 כפות שמן

1 ביצה

1.5 כפיות מלח

100 גר סוכר למילוי

צנצנת לפתן דובדבנים חמוצים ללא גלעינים של שופרסל

מכינים בצק:

מערבבים קמח עם שמן ומלח. מוסיפים מיים רטוחים ומערבבים. מוסיפים ביצה ומערבבים שוב. מוסיפים טיפלה קמח ולשים בצק עד לקבלת האחידות.

שמים לחצי שעה לנוח במקרר.

מרדדים בצק על משטח עבודה מקוח בעובי של כ-2 ממ, קורצים עם כוס קטנה עיגולים מהבצק וממלאים בדובדבנים עם קצת סוכר.

מקפלים את העיגול מעל המילית ליצירת כיסון חצי עגול ומניחים לצלחת עם קצת קמח.

מבשלים במיים מלוחים כ-3 דקות עד שורניקי צפים.

אפשר לטגן עם קצת חמאה לקבלת קריספיות בטעם.

 

מבלים את הכיסונים עד שהם צפים במים ממולחים כ-3 דקות.

אני עשיתי ורניקס פרווה. מומלץ לטגן עם קצת חמאה וסוכר לקריספיות.

 

 

בשופרסל מצאו פתרון בדמות לפתן דובדבנים חמוצים ללא גלעינים. הצנצנת מגיעה בתכולה של 680 גר' (350 גר דובדבנים לאחר סינון). הדובדבנים מגיעים מהונגריה -מדינה היודעה בדובדבינם האיכותיים שלה.

מצ"ב מתכון לורניקס קלים להכנה במילוי דובדבנים

חצי קילו קמח

כוס מיים רוטחים

1.5 כפות שמן

1 ביצה

1.5 כפיות מלח

100 גר סוכר למילוי

צנצנת לפתן דובדבנים חמוצים ללא גלעינים של שופרסל

מכינים בצק:

מערבבים קמח עם שמן ומלח. מוסיפים מיים רטוחים ומערבבים. מוסיפים ביצה ומערבבים שוב. מוסיפים טיפלה קמח ולשים בצק עד לקבלת האחידות.

שמים לחצי שעה לנוח במקרר.

מרדדים בצק על משטח עבודה מקוח בעובי של כ-2 ממ, קורצים עם כוס קטנה עיגולים מהבצק וממלאים בדובדבנים עם קצת סוכר.

מקפלים את העיגול מעל המילית ליצירת כיסון חצי עגול ומניחים לצלחת עם קצת קמח.

מבשלים במיים מלוחים כ-3 דקות עד שורניקי צפים.

אפשר לטגן עם קצת חמאה לקבלת קריספיות בטעם.

 

מבלים את הכיסונים עד שהם צפים במים ממולחים כ-3 דקות.

אני עשיתי ורניקס פרווה. מומלץ לטגן עם קצת חמאה וסוכר לקריספיות.

 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מה עושים כשאין אמבולנס בסביבה? מדריך לרגעי חירום בקיץ

על כוחן של מילים בתהליך של שינוי בריאותי וירידה במשקל כך תשנו את השפה - תרגול מעשי

מתכון להכנת פסטה קייצית עם פסטו וטונה