חילבה ביתי

 החילבה, התבלין התימני המפורסם, נחשב לאחד התבלינים הבריאים ביותר. בעיניי הוא גם מאד טעים ופיקנטי.

להלן מתכון פשוט ביותר לחילבה מצויינת:

רכיבים: 1-2 כפות גרגירי חילבה טחונים וטריים (אפשר להשיג בכל חנות תבלינים)

4 שיני שום

צרור כוסברה קטן

1 עגבניה

1 לימון

קורטוב מלח

אופן ההכנה:

1. משרים את גרגירי החילבה בכלי עם 2 כוסות מים (עדיף קרים) מספר שעות, עד שהם מקבלים נפח.

2. מסננים את המים מהכלי- מומלץ לשתות את המים המסוננים זה בריא

3. טוחנים את גרגירי החילבה מספר דקות במעבד מזון, עד לקבלת מרקם קצפתי

4. מוסיפים למעבד המזון ולגרגירי החילבה הטחונים את שיני השום, הכוסברה והעגבניה וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.

5. מוסיפים מיץ לימון ומלח לפי הטעם

בתאבון


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

DARABAR דארבאר - מסע בחזרה לעצמנו שבגוף

שקית הפלא של בני

לחיי השנה הבאה : פסטיבל יין בגן העיר