תבשיל צוואר עגל

 בסיור האחרון שלי בואדי ניסנס בחיפה, נכנסתי לאטליז ורכשתי בשר צוואר עגל מובחר ממנו הכנתי תבשיל צוואר עגל לפי המתכון המקורי של השף עומר מילר.




 
מדובר בהרבה עבודה אבל התוצאה שווה את זה!
מרכיבים:
 
רבע כוס שמן זית 
1 קילו בשר צוואר עגל
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
2 בצלים פרוסים לרצועות דקות
2 שיני שום שלמות
2-1 כפות ציר בקר של קנור
4-3 כוסות מי ברז
 
 
כף פפריקה אדומה מתוקה
כפית מלח
כפית פלפל
כמה כפות שמן קנולה לטיגון תפו"א וארטישוקים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2-3 ארטישוקים ירושלמיים חתוכים לקוביות (אני השתמשתי בארטישוקים קפואיים של שופרסל)
 
חתכתי 2 בצלים וטגנתי אותם בסיר קרמי עם רבע כוס שמן זית 
 
הבשר צוואר עגל חתכו לי כבר בקצביה אך חתכתי אותו שוב לקוביות קטנות יותר וצולים אותו בכל הצדדים בשמן זית.

מוסיפים מלח, פלפל,  את הבצל, השום (נותנים לשיניים מכה קטנה כדי שיפתחו הטעמים בסיר).
נותנים לבצלים להשחים ולבשר להיצלות ללא מכסה כמה דקות.
במחבת  עם שמן קנולה חם מטגנים יחד את קוביות תפוחי האדמה והארטישוקים הירושלמיים כ-20 דקות עד לקבלת צבע שחום בהיר (לא שרופים, כי הם עוד עומדים להתבשל).
 
מוציאים אותם ומניחים בנפרד על נייר סופג.
 
לסיר עם הבשר מוסיפים כעת את הציר בקר מעורבב עם 2 כוסות מיים רוטחים (גם מים מהברז זה בסדר) עד לכסוי מלא.
 
מוסיפים כף פפריקה מתוקה, עוד פלפל ועוד מלח. מביאים את התבשיל לרתיחה ואחר כך מבשלים עם מכסה חצי סגור עוד שלוש שעות על אש נמוכה. מערבבם מידי פעם ובודקים שהבשר לא נדבק לדפנות הסיר.
 
לאחר שלוש שעות מוסיפים את תפוחי האדמה והארטישוקים שטוגנו. מבשלים יחד עוד כחצי שעה ומגישים חם.
 
אני הגשתי את המנה על מצע של אורז לבן.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שקית הפלא של בני

חברת קריאייטיב פי Creative Pea מציעה את סדרת BEEFFREE, CHIKENFREE ,FISHFREE – תערובת על בסיס חלבון אפונה

הלהיט הגדול של פורים סרט ילדים קונג פו פנדה 4 מגיע למסכים בהוט סינמה