ארטישוק ממולא בשר וצנוברים

 

מתכון לארטישוק ממולא בבשר וצנוברים

מצרכים:

תחתיות ארטישוק ממולא (אפשר קפוא)

חצי קילו בשר טחון טרי שפונדרה וצוואר

 

למילית:

1 בייצה

1/4 כוס פירורי לחם

1 בצל בינוני קצוץ דק

5 שיני שום קצוצים דק

רבע צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

5 כפות צנוברים או שקדים מבלנים קלויים של מיה

כפית בהרט

מלח,פלפל

כף שמן זית

לרוטב:

שמן זית

6 שיני שום קצוצים

צרור פטרוזיליה קצוץ

לימון אחד סחוט וחתוך לפלחים

כפית כוכרום

2 כוסות מיים

 

מבשלים כ10-12 תחתיות ארטישוק ב-3 כוסות מיים, מעט מלח וכף חומץ כ-20 דקות ומצננים

מערבבים מרכיבי המילית, מרכיבים קציצות ומדביקים לתחתיות ארטישוק

במחבת מחממים שמן זית

מוסיפים לימון, שום, פטרוזיליה ותבלינים ומטגנים מס' דקות תוך כדי ערבוב

מניחים ארטישוקים וממלאים מיים עד לגובה אקטישוקים שהרוטב נוגע בבשר אך לא מטביע אותו.

מבשלים על אש קטנה כ-35 דקות. יוצקים מעט מהרוטב על הבשר כל כמה דקות.

 

 

 


חזרה

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

DARABAR דארבאר - מסע בחזרה לעצמנו שבגוף

שקית הפלא של בני

לחיי השנה הבאה : פסטיבל יין בגן העיר