פלאפל בסיר טיגון

 

ליום העצמאות החלטנו להכין פלאפל ביתי טעים ופריך

מצרכים:

400 גר' (כ-2 כוסות) גרגרי חומוס שהושרו לילה במים (ל-12 שעות לפחות עד 24 שעות)

5 גבעולי כוסברה

6 גבעולי פטרוזיליה

5 שיני שום קלופים

2 בצלים בינוניים

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1 כפית

2 כפיות כמון

1 כפית מלח

3 כפיות מים

1/4 כוס -/2 כוס פירורי לחם

שמן לטיגון

חצי כפית פפריקה חריפה

רבע כפית פלפל שחור

 

אופן הכנה:

שוטפים את הגרגירים המושרים וטוחנים במעבד מזון עם הכוסברה, הפטרוזיליה, השום והבצל עד לקבלת מחית אחידה.

 מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב ומשהים ל-20 דקות

יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בעזרת הידיים ומניחים בצד

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר טיגון או סיר ומטגנים את הכדורים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד

 

 

 


חזרה

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שקית הפלא של בני

חברת קריאייטיב פי Creative Pea מציעה את סדרת BEEFFREE, CHIKENFREE ,FISHFREE – תערובת על בסיס חלבון אפונה

הלהיט הגדול של פורים סרט ילדים קונג פו פנדה 4 מגיע למסכים בהוט סינמה