קאדה - בורקסים או כיסוני בצק מקמח שמרים

 מתכון לקאדה - בורקסים או כיסוני בצק מקמח שמרים. קאדה הוא מאכל של העדה הכורדית המתאים במיוחד לשבועות. המתכון הוא ל-20 כדורים קטנים


מרכיבים

לבצק:

חצי קילו קמח שמרים מלא של אסם

2 כפיות סוכר

1/4 כוס שמן קנולה או שמן זית

כוס מים פושרים (לא חמים ) עד לקבלת בצק רך

 

פלפל מלח לפי הטעם

 

למילוי:

1/2 קילו גבינת חמד מגורדת מסדרת פיראוס

אפשר להוסיף 100 גר חמאה מגורדת

אופן הכנה

מערבבים בקערה קמח שמרים מלא של אסם, סוכר, מלח ושמן זית. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק שהוא לא קשה אך גם לא בוצי.

לשים עד לקבלת בצק אחיד, מכסים ונותנים לבצק לנוח למשך 20-40 דקות.

יוצרים כדורים קטנים, פותחים אותם מעט ביד ומרדדים כמה שיותר דק בעזרת מערוך.

מערבבים את הגבינה עם החמאה, שמים מעט מהמלית במרכז עיגולי הבצק ומשטחים (חשוב לא לשים יותר מדי מלית כדי שהבצק לא ייקרע). מכסים צד אחד של הבצק עם הצד השני. את הבליטה שנוצרת מהגבינה משטחים מעט. חוזרים על אותה פעולה עם כל הבצק.

מחממים חמאה במחבת ומוסיפים לה מעט שמן זית כדי שלא תישרף מהר.

 מכניסים את הכיסונים אחד אחד ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

ניתן לאפות בתנור שחומם ל250 מעלות כ15-20 דקות מכל צד.

 מומלץ להגיש לצד רוטב פסטו: מכניסים למעבד מזון עלי בזיליקום יחד עם צנוברים, שמן זית ואגוזי מלך (אפשר להוסיף גם מעט גבינת פרמזן) ומעבדים יחד עד לקבלת מרקם אחיד.



 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שקית הפלא של בני

חברת קריאייטיב פי Creative Pea מציעה את סדרת BEEFFREE, CHIKENFREE ,FISHFREE – תערובת על בסיס חלבון אפונה

הלהיט הגדול של פורים סרט ילדים קונג פו פנדה 4 מגיע למסכים בהוט סינמה