מתכון אזני המן קלאסיים עם קמח תופח במלית פרג
מתכון אזני המן קלאסיים עם קמח תופח במלית פרג באדיבות אסם
חומרים
בצק פריך :
2.5 כוסות קמח תופח אסם
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה (או מרגרינה) ללא מלח-חתוכה לקוביות
3-5 כפות מים קרים
מלית פרג:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
1 כף דבש
100 גרם חמאה
200 גרם פרג טחון
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
גרידה מלימון אחד
3 כפות צימוקים
1 ביצה טרופה למריחה
אבקת סוכר לפיזור
הוראות הכנה :
שלב 1- הבצק :
- מערבבים את הקמח התופח ואבקת הסוכר במעבד מזון או בקערה .
- מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים יחד עד שמתקבלים פירורים עדינים.
- מוסיפים מים קרים, כף אחרי כף עד לקבלת כדור בצק .
- משטחים את הבצק , עוטפים בניילון ומקררים עד השימוש .
שלב 2- המלית :
- מרתיחים חלב סוכר דבש וחמאה.
- מוסיפים פרג ומבשלים עוד דקה על אש נמוכה .
- מוסיפים את שאר הרכיבים, מערבבים היטב ומצננים .
שלב 3-הכנת אוזני המן :
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס.
- מרפדים שתי תבניות שטוחות בנייר אפיה
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט
- קורצים מהבצק עיגולים קטנים בעזרת כוס.
- שמים כפית גדושה במלית הפרג.
- צובטים את שולי הבצק בשלושה מקומות לקבלת צורת אוזן המן .
- מניחים את אוזני ההמן בצורה מרווחת בתבנית
- מורחים בביצה הטרופה .
- אופים את אוזני ההמן כ – 20 דקת עד לקבלת גוון זהוב .
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים .
תגובות
הוסף רשומת תגובה