מתכון אזני המן קלאסיים עם קמח תופח במלית פרג

 מתכון אזני המן קלאסיים עם קמח תופח במלית פרג באדיבות אסם

חומרים

בצק פריך :

2.5 כוסות קמח תופח אסם

100 גרם  אבקת סוכר

200 גרם חמאה (או מרגרינה) ללא מלח-חתוכה לקוביות

3-5 כפות מים קרים

מלית פרג:

1/2 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

1 כף  דבש

100 גרם  חמאה

200 גרם פרג טחון

100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק

גרידה מלימון אחד

3 כפות צימוקים

1 ביצה טרופה למריחה

אבקת סוכר לפיזור

 

הוראות הכנה :

שלב 1- הבצק :

  1. מערבבים את הקמח התופח ואבקת הסוכר במעבד מזון או בקערה .
  2. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים יחד עד שמתקבלים פירורים עדינים.
  3. מוסיפים מים קרים, כף אחרי כף עד לקבלת כדור בצק .
  4. משטחים את הבצק , עוטפים בניילון ומקררים עד השימוש .

שלב 2- המלית :

  1. מרתיחים חלב סוכר דבש וחמאה.
  2. מוסיפים פרג ומבשלים עוד דקה על אש נמוכה .
  3. מוסיפים את שאר הרכיבים, מערבבים היטב ומצננים .

 

שלב 3-הכנת אוזני המן :

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס.
  2. מרפדים שתי תבניות שטוחות בנייר אפיה
  3. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט
  4. קורצים מהבצק עיגולים קטנים בעזרת כוס.
  5. שמים כפית גדושה במלית הפרג.
  6. צובטים את שולי הבצק בשלושה מקומות לקבלת צורת אוזן המן .
  7. מניחים  את אוזני ההמן בצורה מרווחת בתבנית
  8. מורחים בביצה הטרופה .
  9. אופים את אוזני ההמן כ – 20 דקת עד לקבלת גוון זהוב .
  10. מפזרים אבקת סוכר ומגישים .

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שקית הפלא של בני

חברת קריאייטיב פי Creative Pea מציעה את סדרת BEEFFREE, CHIKENFREE ,FISHFREE – תערובת על בסיס חלבון אפונה

הלהיט הגדול של פורים סרט ילדים קונג פו פנדה 4 מגיע למסכים בהוט סינמה