ממרח שעועית לימה (בובס)

 מתכון לממרח שעועית לימה


מצרכים:

4 כוסות של שעועית לימה מושרים במים לפחות ל 8 שעות

 3-4 שיני שום או יותר, לפי הטעם

מיץ מלימון שלם, או לפי הטעם

 3-4 כפות טחינה

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

מבשלים את השעועית על אש בינונית עד שהיא מתרככת. מסננים את המים מהסיר, שומרים את המים וכמה מהשעועיות ומכניסים את השעועית לבלנדר.

תוך כדי טחינה מוסיפים טחינה, כמון, שום מלח ולימון.

עוצרים ומתקנים תיבול וממשיכים לטחון עד שמגיעים למרקם הרצוי.

לקישוט, וגם לטעם, שופכים מעט ממי הבישול, כמה שעועיות שלמות, פטרוזיליה, שמן זית ופפריקה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

DARABAR דארבאר - מסע בחזרה לעצמנו שבגוף

שקית הפלא של בני

לחיי השנה הבאה : פסטיבל יין בגן העיר