סדנת בישול טבעוני

 

אורח חיים בריא תמיד היה חשוב לי. בחיי היום יום אני מנסה לשלב פעילות ספורטיבית עם תזונה נכונה, אבל לצערי, לא תמיד זה מצליח....

לאחרונה אני שומעת על חלק ממכריי שהתחילו לאמץ את אורח החיים הטבעוני. כאשר הוזמנתי לסדנת בישול טבעוני של השפית אביטל סבג, הייתה זאת הזדמנות להכיר מקרוב את הטרנד החדש. עניין אותי לשמוע וללמוד כיצד ניתן להכין מאכלים ללא שום מרכיבים מהחי, כגון בשר או ביצים. גיליתי גם שהשפית סבג כלל לא משתמשת במלח וסוכר, אותם היא מגדירה כאוייבים העיקריים לבריאות שלנו (ואני נוטה להסכים איתה..)

המפגש הקולינרי התקיים במתחם לשינוי "אביטל סבג" בשכונת צהלה בת"א, בו אביטל מעבירה סדנאות לבישול טבעוני, בעקבות השקת הספר "חמש עונות במטבח, בישול טבעוני ברוח הזן" , המהווה מסע קולינרי מרתק ומזמין בשבילי הבישול הטבעוני

אביטל סבג היא אם לחמישה בנים, שפית של מזון בריא ומומחית לתזונה בריאה, בוגרת לימודי רפואה סינית עם התמחות באסכולות של תזונה, התמחתה בתזונה מקרוביוטית של אוכל יפני שמהווה בסיס לתזונה האישית שלה עד היום.http://youtu.be/RNRDZR90U-8

אביטל כתבה תקופה ארוכה על תזונה בריאה במגזין "חיים אחרים" וערכה מסעות קולינרים ברחבי העולם. בנוסף לידע הקולינרי העצום שלה, היא בוגרת בית הספר העולמי לזן קוריאני ומורה מוסמכת בתחום. בעקבות התרגול הרב אביטל יצרה מודל שימושי המשמש כלי עזר לאכילה מודעת הנהנית מחומרי גלם (ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל) ושימוש בעונות השנה.

הספר נכתב בהשראת 5 עונות וצולם "בשידור חי" תוך כדי הכנת המנות ע"י צלמת מוכשרת מיכל לרנט. בספר הקפידה אביטל על טקסטים מינימיליסטים ושמה דגש מיוחד על צילומים מרהיבים - התוצאה הסופית היא חוויה קולינרית לעיניים שעושה חשק להיכנס למטבח וליישם את המתכונים.

בספר יש למעלה מ-75 מתכונים עשירים, מזינים ובריאים המבוססים על תורת הזן ועקרונות תזונה עתיקות יומין. המתכונים מחולקים לפי חמשת עונות השנה, על פי התורה הסינית. כל עונה בספר מאופיינת בצבעים וכלים, טעמים ותבלינים.

בסדנת הבישול טעמנו ממגוון מאכלים טבעוניים וגילינו שגם אוכל טבעוני יכול להיות טעים:).

למדנו גם להכין ספרינג רול בריא ממרכיבים בריאים: על דפי אורז מוכנים מראש מניחים דפי חסה טריה ועליה מניחים את הרוטב המיוחד עשוי מקשיו, רוטב סויה, צ'ילי ולאחר מכן מלפפון, גזר, פלפלים, רוקט, פטריות שיטאקי וטופו קלויים בתנור (את הטופו משרים ברוטב סויה לפני שמכניסים לתנור). חשוב מאוד לא להעמיס על מנת שהרול לא יתפרק.

וכך נראה הרול שלי:

את התאבון פתחנו עם מרק פרסי לימוני מצמחי תבלין, כוסברה, פטרוזיליה, סלרי, לימון וטימין.

 

המרק הפרסי של החורף

המצרכים הדרושים לכמות של 3 ליטר מרק:

4 פרסות של העונה

2 בצלים אדומים או לבנים

4 ענפי סלרי בלבד ללא העלים

20 פטריות שונות שבנמצא

4 שיני שום

לימון ללא קליפה )אגב שמרו את הקליפה ותייבשו(

כף מלח גס אטלנטי

כוס פטרוזיליה

2 כפות כמון

1 כף בהרט

כפית זרעי כוסברה

כפית פלפל שחור

צ'ילי טרי

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

לשטוף את כל הירקות ולקצוץ, לאדות את הבצל והתבלינים והפרסה בשמן הזית בסיר המרק, למשך מספר דקות עד שמ־

זהיב, להוסיף את הפטריות והתבלינים ולהקפיץ לעוד 7 דקות.

לבשל עד לרתיחה עם 2 ליטר מים, להוסיף הלימון ולבשל לשעה!

מנת חומוס "אחר" העשויה משעועית בובס הלבנה והרחבה עם פטריות שיטאקי  ברוטב לימון ושמן זית.

בורגול עם פטריות בעיטור של עלי אפונה

לחם ביתי מאוד טעים (כמו עוגה), צלחת זיתים ושני מתבלי הבית עם מרכיבים כמו עגבניות מיובשות, פטריות, לימון בצל ועוד..

טופו כדיתא על מצע של סאסא וסלק רך הנצרב בתנור

סלט אסייתי עם אצות ברוטב עם שמן שומשום, צ'ילי וג'ינג'ר.

קינחנו בחטיפים שוקולדיים , מוס שוקולד על בסיס אבקת קקאו אורגני ושקדים

וחטיפים מיוחדים משומשום

את הספר "חמש עונות במטבח, בישול טבעוני ברוח הזן" אשר יצא  בהוצאת גפן בית הוצאה לאור, ירושלים, אשר כולל 199 עמודים ניתן להשיג ברשתות הספרים ובחנויות טבע ברחבי הארץ במחיר 85 ש"ח.

http://youtu.be/q_r-Qlirpaw

יצאתי מהסדנא עם טעם של עוד...ואולי מי יודע הכל פתוח..יגיע היום בו אני אעבור לתפריט טבעוני:)

 

מצ"ב מתכון למרק הפרסי של החורף אותו טעמתי בסדנא

המצרכים הדרושים לכמות של 3 ליטר מרק:

4 פרסות של העונה

2 בצלים אדומים או לבנים

4 ענפי סלרי בלבד ללא העלים

20 פטריות שונות שבנמצא

4 שיני שום

לימון ללא קליפה )אגב שמרו את הקליפה ותייבשו

כף מלח גס אטלנטי

כוס פטרוזיליה

2 כפות כמון

1 כף בהרט

כפית זרעי כוסברה

כפית פלפל שחור

צ'ילי טרי

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

לשטוף את כל הירקות ולקצוץ, לאדות את הבצל והתבלינים והפרסה בשמן הזית בסיר המרק, למשך מספר דקות עד שמ־

זהיב, להוסיף את הפטריות והתבלינים ולהקפיץ לעוד 7 דקות.

לבשל עד לרתיחה עם 2 ליטר מים, להוסיף הלימון ולבשל לשעה!


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שקית הפלא של בני

חברת קריאייטיב פי Creative Pea מציעה את סדרת BEEFFREE, CHIKENFREE ,FISHFREE – תערובת על בסיס חלבון אפונה

הלהיט הגדול של פורים סרט ילדים קונג פו פנדה 4 מגיע למסכים בהוט סינמה