סמבוסק


גבינות שמנת בסגנון צרפתי בטעם טבעי מופחתות שומן (רק 16% שומן)  מסדרת "נפולאון" של תנובה, הגיעו אלי הביתה.




ישר חשבתי מה אני יכולה להכין מהם חוץ מלמרוח בבוקר על הלחם.הגבינה מתאימה גם לאירוח כתוספת לסלט, בכריך ולאפיית עוגות. לא צריך להתפשר יותר על הטעם או על הקלוריות ומעכשיו אפשר ליהנות משני העולמות!

הנסייניות הצעירות הקדימו אותי וחסלו תוך כמה דקות קופסא שלמה של גבינה.

נשארה קופסא אחת שאם יהיה לי מזל אכין ממנה סמבוסק טעים לפי מתכון של אבי שליסל מאתר של "שף הלבן". וכמובן אשתף בהמשך בבלוג..

מתכון לסמבוסק
לבצק
 
1/2ק”ג קמח
 
1/4 כוס שמן
 
1 כפית אבקת אפיה
 
1/2 כפית מלח
 
3/4 עד 1 כוס מים
 
למילוי
 
2 גביעים גבינת "נפוליאון" 16%
 
קורט פלפל שחור גרוס
 
לסלסה
 
3 עגבניות קצוצות
 
1 בצל קטן קצוץ
 
1 פלפל צ’ילי קצוץ
 
מלח
 
שמן לטיגון
 
אופן הכנה:

1. מכינים בצק: מערבבים את כל החומרים היבשים. יוצרים בור במרכז ומוסיפים את השמן ואת המים בהדרגה. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
2. מערבבים גבינת זיתים עם פלפל.
3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3 מ"מ. בעזרת כוס גדולה קורצים עיגולים .
4. מניחים מהמילוי בעזרת כפית וסוגרים לסהרונים (מקמחים את הידיים כדי שהתערובת לא תידבק).
5. מחממים מחבת עם שמן בגובה 1 ס"מ לפחות. מטגנים את הסמבוסק משני צידיו ומעבירים לצלחת עם ניר סופג .
6. מערבבים את כל מוצרי הסלסה ומעבירים לקערית הגשה קטנה .
מניחים את הקערית במרכז צלחת הגשה ומסדרים מסביב את הסמבוסק המטוגן

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שקית הפלא של בני

חברת קריאייטיב פי Creative Pea מציעה את סדרת BEEFFREE, CHIKENFREE ,FISHFREE – תערובת על בסיס חלבון אפונה

הלהיט הגדול של פורים סרט ילדים קונג פו פנדה 4 מגיע למסכים בהוט סינמה