סדנת בישול עם בניפייבר

אתחיל מזה שאני לא אוהדת דגולה של תוספי תזונה והייתי די סקפטית כאשר הוזמנתי לסדנת בישול לבלוגרים של שפית גלי ברמן . חייבת להודות שאחרי הסדנא דעה שלי השתנתה ואני מוסיפה 2 כפות בניפייבר בכל תבשיל אם זה בקציצות או אם זה בלביבות או באורז.

גל,י בת 44 אמא לשתי ילדות העוסקת במקצוע בישול כבר 24 שנים אותו למדה בצרפת, לפני כ-6 שנים נפגשה עם נציגי חברה נובוריטיס המשווקת בניפייבר והתמכרה למוצר. היא המליצה להוסיף 2 כפות בניפייבר לשתיה או אוכל עד 5 כפות ביום. טיפ: להוסיף בניפייבר לבלילה של קציצות, הוא עוזר לחבר את הקציצות.

''

נפגשנו קבוצת בלוגרים רועשים בסניף "לגעת באוכל" בפתח תקווה.

''''
תחילה קבלנו הרצאה
שפית גלי ברמן הסבירה לנו 

ואז נגשנו לעבודה: התחלקנו לקבוצות והתחלנו להכין מגוון מנות מיוחדות עם בניפייבר.
המנה יפייפיה ולא כל כך מסובכת להכנה הייתה פטריות פורטובלה ממולאות בפירה תפו"א ואגוזים ברוטב פיטריות
 ''
רכיבים:
2 חבילות פטריות פורטובלה
''''

תיבלנו את הפטריות במלח, פלפל ו2 כפות אורגנו יבש ופרורי לחם לפי הצורך
''

4-5 ביצים
שמן לטיגון
חצי כוס יין לבן
1 אגוז מוסקט שלם
1 מיכל שמנת מתוקה

למלית הפירה:
1 ראשי סלרי
8 יחידות תפו"א בינוני
2 שיני שום
100 גרם אגוזי פקאן קלויים
1 מיכל שמנת מתוקה
6 כפות בנפייבר

אופן ההכנה:
צריך שהיו מספר פיטריות פורטובלה שישמשו כתחתית למנה בהתאם למספר הסועדים
(כ- 4-6 יחידות פורטובלה ללא הרגל)
טורפים את הביצים בצלחת עמוקה עם מעט מלח פלפל.

בצלחת אחרת מערבבים את פרורי הלחם בנפייבר ואורגנו, מצפים את הפטריות בביצה ולאחר מכן בפרורי הלחם ו ומטגנים במחבת עם שמן רגיל משני צידי הפטרייה ומניחים על ניר סופג.
 ''''
מלית פירה:
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות את תפו"א, הסלרי, והשום ומעבירים לסיר עם מלח, מים ועלי הטרגון עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד ריכוך.
מסננים ומייבשים מעט, מעבירים למעבד מזון וטוחנים בפולסים.
מוסיפים את השמנת (בערך כוס אחת) והבנפייבר.
במחבת חמה קולים את האגוזים, קוצצים ומוסיפים לתערובת הפירה. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.
 ''
רוטב פטריות
''
גודמים את רגלי הפטריות שנותרו וחותכים לרבעים .
קבלתי הנחיות מהשפית גלי ברמן והתחלתי לחתוך לחתיכות קטנות חבילת פטריות שמפניון''
''
''

והכל כמובן בהשגחתו של ששת:)
''

מחממים במחבת עמוקה מעט שמן זית ומקפיצים את הפטריות עם מלח פלפל עד להזהבה.
מוסיפים את היין אגוז המוסקט ומבשלים במשך 7 -5 דקות נוספות, מוסיפים את השמנת, טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.
''
מנה נוספת יפייפיה היא פילו אישי ממולא גבינות  בנפייבר ואורגנו
''
רכיבים:
1 חבילת פילו מופשר
''
100 גרם חמאה מומסת

למילוי:
''
200 גרם גבינה בולגרית מגורדת
''
1 גליל גבינת פרומעז מגורדת
150 גרם גבינת קשקבל מגורד
4 כפות בנפייבר
2 ביצה
מלח/פלפל
1כף אורגנו יבש

אופן ההכנה:
במעבד מזון או קערה מניחים את רכיבי המלית טוחנים  עד קבלת תערובת אחידה.
''
מניחים על שולחן עבודה עלה אחד של פילו, מורחים אותו בחמאה, מניחים מעליו עלה נוסף ושוב מורחים בחמאה ומניחים מעליו עלה נוסף (כל רולדה מורכבת משכבות של 3 עלים)
''
מניחים את המלית ומגלגלים לקבלת רולדה.
''''
מורחים את השכבה החיצונית בחמאה, מניחים על תבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 20 דקות עד להזהבה.
''
*** טיפ למנה אישית- יש לחתוך את עלה הפילו הגדול ל-4 חצאים שווים, ליצור צורת "איקס" מ3 עלים להניח מילוי המרכז "האיקס", לסגור (לא חזק מידי) ולאפות.
''''''
''
 ''
בתמונה לימור ודנה שהכינו פילו אישי
אני מאוד אוהבת להכין דגים, במיוחד מפולטים, לכן שמחתי להיות שותפה בהכנת המנה פילה מוסר בציפוי פרומעז ופיסטוקים. אין הרבה תמונות היות והידיים היו עסוקות:)
''
רכיבים:
4 פילה מוסר נקי מעצמות (פילה לסועד)
לציפוי:
''''
300 גרם  פיסטוק קלוי וקצוץ גס
1 גליל גבינת עיזים מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית מגורדת
4 כפות בנפייבר
כחצי כוס פירורי לחם זהב
כפית מלח
פלפל
לרוטב:
1כוס  יוגורט  עיזים
1 שיני שום
מלח\פלפל

אופן ההכנה:
במעבד מזון מנחים כל מצרכי הציפוי טוחנים עד לקבלת ממרת מוסיפים את הפיסטוקים מערבבים, טועמים ומתקנים טעמים.
מפזרים מלח ופלפל על הדגים, מורחים בציפוי ומניחים על תבנית עם ניר אפיה.
אופים את הדגים במשך 10-12 דקות לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות (מומלץ ממש לפני ההגשה).
מערבבים את כל רכיבי הרוטב בקערה, טועמים ומתקנים טעמים. בוזקים את הרוטב מעל הדגים בעת הגשת המנה.
מנה קייצית מומלצת המשתלבת מצויין עם כל מנה עיקרית היא  סלט בוקצוי עם נבטי חמנייה כרוב אדום
 ''
גם לסלט, הוסיפה שפית גלי ברמן כמה כפות של בניפייבר.
רכיבים לסלט:
חצי ק"ג עלי בוקצוי
1 חבילת נבטי חמנייה
1 כרוב אדום פרוס דק דק

לרוטב:
קורט סוכר
מלח/ פלפל
חצי כוסות שמן קנולה
2 כפות בנפייבר
חצי כוס וקצת דבש
3 כפות סילאן
רבע כוס בלסמי
רבע כוס חומץ יין אדום
רבע כוס מים

אופן ההכנה:
בקערת ערבוב להניח את מרכיבי הסלט
טוחנים במעבד מזון את רכיבי הרוטב- במידה והרוטב סמיך מידי יש להוסיף מעט נוזל ובמידה והרוטב דליל מידי יש להוסיף שמן.
טועמים ומתקנים טעמים.
קינחנו במקלות בצק עלים מתוקים במבחר טעמים
''

רכיבים:
בסיס:
1 חבילת בצק עלים מופשרת
2 צהוב של ביצה
קמח לעזרה ברידוד הבצק
אפשרויות למלית-מתוקה:
 ממרח שוקולד לבן ואגוזים/ ממרח תמרים עם אגוזי פקאן/ ממרח נוטלה וברס
לכל מלית יש להוסיף  4 כפות בנפייבר.''
אפשרויות למלית-מתוקה:
אפשרות למילוי מלוח:
גבינת פרמזאן או קשקבל/ממרח עגבניות  וגבינה פטה/ ממרח פסטו וגבינה בולגרית.
לכל מלית יש להוסיף 4 כפות בנפייבר.

אופן ההכנה
פותחים קלות את הבצק מורחים מעט קמח משני צדדי הבצק מניחם על שיש ומרדדים קלות.
מערבבים את המלית הרצויה עם בנפייבר ומערבבים היטב.
מורחים ביצה על הבצק, בוזקים את המלית, סוגרים את הבצק בפעולת קיפול מקצה אחד למשנהו ומרדדים קלות
חותכים פרוסות של כחצי ס"מ (עם הסכין נדברת לבצק יש לקמח את הסכין)
מעבירים לתבנית אפיה מעל נייר אפיה מניחים את המקלות ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 15-20 דקות, עד הזהבת הבצק.

קינוח נוסף היה פילו ממולא ריקוטה פירות יער ואגוזים
 
''
רכיבים:
1 חבילת פילו מופשר
100 גרם חמאה מומסת
למילוי:
200 גרם אגוזי פקאן קלוי
1 וחצי כוס פירות יער ( קונים קפואים) יש להפשירם
 300 גרם גבינת ריקוטה
4 כפות בנפייבר
1  כוס סוכר
 ''''''
יצא טעים
''
אופן ההכנה:
מניחים את רכיבי המלית בקערה ומערבבים היטב, עד קבלת תערובת אחידה.
מניחים על שולחן עבודה עלה אחד של פילו, מורחים אותו בחמאה, מניחים מעליו עלה נוסף ושוב מורחים בחמאה ומניחים מעליו עלה נוסף (כל רולדה מורכבת משכבות של 3 עלים)
מניחים את המלית (ממלאים מלבן שווה במלית) ומגלגלים לקבלת רולדה.
''
מורחים את השכבה החיצונית בחמאה, חותכים קלות את הבצק(מסמנים לעוגיות),  מניחים על תבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 20 דקות עד להזהבה.

 קצת על בניפייבר:
''
מיטל מנהלת מוצר בחברת נובוריטיס אשר משווקת בניפייבר, שר הגיעה מתחוום הביוטכנולוגיה, ספרה לנו על המוצר.
''
 Benefiber היא אבקה של סיבים תזונתיים חיוניים לתפקוד תקין של מערכת העיכול ולשמירה על בריאותה. סיבים תזונתיים מסייעים בטיפול ובמניעה של מצבי עצירות ושלשולים. סיבים תזונתיים תורמים למניעת מחלות לב, סוכרת, השמנה ומחלות מערכת העיכול. בנפייבר עשוי מאבקה של סיבים תזונתיים מסיסים ממקור צמחי. בנפייבר מתמוסס לחלוטין במים ובמזון רך ואינו יוצר גבישים או גושים. בנפייבר הוא סיב פרה-ביוטי אשר תורם לשגשוגה של אוכלוסיית החיידקים הידידותיים במעי הגס (חיידקים פרוביוטיים). בנפייבר מומלץ במיוחד לסובלים מבעיות במערכת העיכול כגון, עצירות, שלשולים וכאבי בטן (תסמונת המעי הרגיז) בנפייבר קל ונעים לצריכה ללא כל טעם וללא תחושת נסורת בפה. ניתן להוסיף את בנפייבר למגוון רחב של משקאות ומזונות, ניתן להוסיף את בנפייבר לתבשילים ומאפים, בנפייבר הינו כשר פרווה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שקית הפלא של בני

חברת קריאייטיב פי Creative Pea מציעה את סדרת BEEFFREE, CHIKENFREE ,FISHFREE – תערובת על בסיס חלבון אפונה

הלהיט הגדול של פורים סרט ילדים קונג פו פנדה 4 מגיע למסכים בהוט סינמה