עוגת גבינה אפויה

 

להלן המתכון לעוגת גבינה אפויה קלה להכנה:


לתחתית:

1 כוס קמח

1/4 כוס סוכר

150 גר חמאה מוממסת

2 כפות חלב

לאפות 10-15 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות

 

למלית גבינה (2 שלבים):

שלב 1:

מפרידים בין חלמונים לחלבונים

מקציפים 5 חלבונים עם 1/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב (די הרבה זמן)

שלב 2:

מקציפים 5 חלמונים עם 4 סוכר וניל

מוסיפים 4 כפות קורנפלור

מוסיפים פודינג וניל

ממשיכים להקציף

מוסיפים:

750 גר גבינה  לבנה 5% (אפשר לחלק בין 5% ו-9%)

ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה

מכפלים קצף של חלמונים אל תוך תערובת הגבינה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

 

אפיה:

על המדף התחתון של העוגה שמים תבנית עם מיים (קרים) אשר ישמשו אותנו במהלך אפיה של כל העוגה.

מורידים את החום של התנור ל-150 מעלות ואופים את העוגה כשעה.

השתמשתי בטיפ שלקחתי מאחת הגולשות:

5 דקות לפני סיום האפיה מקציפה שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר  והחזרתי לתנור. או שלא השתמשתי נכון בטיפ או שלא יודעת מה (מהתחלה לא הקצפתי את השמנת מתוקה ושמתי אותה ככה עם סוכר). לדעתי הטיפ הזה הרס לי קצת את העוגה:(

 גם עוגה "נפלה" וגם השמנת לא נספגה. למדתי: עדיף לא להשתמש בטיפים של אחרים:(

התוצאות:


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שקית הפלא של בני

חברת קריאייטיב פי Creative Pea מציעה את סדרת BEEFFREE, CHIKENFREE ,FISHFREE – תערובת על בסיס חלבון אפונה

הלהיט הגדול של פורים סרט ילדים קונג פו פנדה 4 מגיע למסכים בהוט סינמה