השקת יקב פאוקר המחודש מקיבוץ ניר עוז
ביום רביעי האחרון, צמרת עולם היין המקומית התכנסה בבית איש הענבים ביפו, להשקת יקב חדש– יקב פאוקר. מדובר בהפיכת היקב הביתי שהקים במקלט של הקיבוץ ניר עוז, גדעון פאוקר, חקלאי ואוהב יין, שנרצח ב7.10, ליקב מסחרי שיפיץ את היין המשובח מהקיבוץ, בתפוצה רחבה.
היקב הוקדם עוד בשנת 2006 ע"י 4 שותפים מקיבוץ ניר עוז גדעון פאוקר וחבריו שנחטפו לעזה - חיים פרי, גדי מוזס ויורם מצגר, לצריכה אישית של הקהילה.
היקב הביתי שייסד והוביל גדעון פאוקר, בקיבוץ ניר עוז, הופך עתה ליקב מסחרי שיישא את שמו.
שלושה מחבריו הקרובים: חיים פרי, יורם מצגר וגדי מוזס ועוד חברים נוספים, כולם חברי
קיבוץ ניר עוז, התגייסו לעזור לו וביחד הם יצרו יין מצוין, במהדורה מוגבלת של 1,000
בקבוקים בשנה, שחולק בין חברי היקב.
בשבעה באוקטובר נורה גדעון פאוקר וגסס בממ"ד, עד למותו בזרועות אישתו
אורנה. חבריו חיים פרי ויורם מצגר נחטפו לעזה ונרצחו לאחר חודשים ארוכים במנהרות.
חברו, גדי מוזס עדיין שבוי בידי הג'יהאד.
חיים גן, מנכ"ל איש הענבים, חברם של גדעון, חיים, יורם וגדי ב-20 השנים האחרונות, פנה לבני משפחת פאוקר אחרי מתקפת הטרור של ה-7.10 והציע להם לשקם את היקב ולהמשיך את ייצור היין, שגדעון התחיל לטפל בו ומחכה במכלים.
בהסכמתם, גייס גן צוות הצלה, שמנה יחד איתו את מאירם הראל, היינן של יקב אמפורה ויקב לוטם, את ד"ר אלישיב דרורי, מייסד ויינן יקב גבעות.
הקבוצה טיפלה ביקב, ניקתה, אספה דוגמאות יין לאנליזה, טיפלה במערכת ההשקייה והחלה להכשיר את הנכד, גל פאוקר, 24, כיינן הבא של היקב.
במהלך השנה החולפת, נטע צוות השיקום של היקב, כרם חדשה בקיבוץ ניר עוז הכוללת את הגפן הישראלית יעל. עוד נטעו בכרם החדשה הזנים: קולומבראד, שנין בלאן, סמיון, סוביניון בלאן, פינוטאז', דור, שיראז, פטיט ורדו. שני הבנים של גדעון, ערן ורז פאוקר, חקלאים בעלי ידע ויכולות גבוהות, מלווים את גידולי הכרם עם גיבוי מקצועי של כורמים ואגרונומים מובילים, מרחבי הארץ.
"היעד הוא להגיע לרמת האיכות הגבוהה ביותר האפשרית, ביקב פאוקר, ולבנות חזון ארוך שנים". הכל מתחיל בכרם ולנו תהיה הכרם הכי טובה", אומר חיים גן "היקב הזה
הוא סיפור של עקשנות ישראלית, כישרון, תשוקה וידע שהם התשובה לניסיונות ההרס מצד ארגון ברברי ומעוות".
גל פאוקר, שאביו רז, הוא בנו של גדעון פאוקר, גדל במשפחת חקלאים, המתמחה בגידול וייצוא של פירות וירקות מובחרים לחו"ל. הוא חזר זמן קצר לפני השבעה באוקטובר מטיול גדול באוסטרליה וזמן קצר אחרי האסון, היה לו ברור לאן הוא מתעל את ההלם, הגעגוע והכאב.
גל פאוקר: "כילד אהבתי תמיד לעזור לסבא ביקב ובכרם. הצטרפתי לצוות ההצלה של היקב שהיה התגשמות של חלום, עבור סבא. סבא שלי היה איש של אנשים - איש שיחה ואיש אדמה. השאיפה שלי היא שהיין יעביר את מי שהוא היה. אני רוצה להמשיך את המסורת שלו דרך ייצור היין.
"אחי, סיון, נפצע ב-7.10 בקיבוץ כפר עזה ומתמודד מאז עם שיקום ארוך. המשפחה שלנו מלווה אותו, משקמת את השדות והגידולים וגם מעוררת לחיים את היקב. אנחנו מכוונים לשיקום ותקומה ולא עוזבים את האדמה".
על היין: יקב פאוקר, אדום 2023
הרכב זנים: קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו.
יישון: 12-14 חודשים בחביות עץ צרפתיות.
היינן, גל פאוקר: יין זה הוא בלנד אופייני ומרשים בעל גוון בורדו עמוק מאוד עם שוליים רימוניים. היין הוא בעל גוף מלא וארומה של פרחים סגולים, פלפל ירוק, ופירות שחורים בשלים בתוספת עץ קלוי. טעמו מלא ועגול, רענן ופירותי בבת אחת. הטאנינים עדינים ופיקנטיים והוא בעל סיומת ארוכה ונהדרת.
צילום תומר חרובי
כשבניתי את הבלנד ניסיתי לחשוב מה הוא היה חושב עליו. תהליך העבודה על היין היה מאתגר. עדיין נכנס לבקבוקים הרגשתי שהמעגל נסגר והיום אני נרגש להשיק יין פארקר בציר 2023
בנוסך ליינות, טעמנו גבינות מבארי וירקות מניר עוז ומושב עין בשור
השיקום של היקב בניר עוז, סוקר ברשתות חדשות בינלאומיות: CNN, NBCבעיתון הבריטי – טלגרף ובג'רוזלם פוסט
https://www.israel21c.org/israels-wineries-fight-to-survive-despite-the-war/
תגובות
הוסף רשומת תגובה