סלט ירקות חיים ומבושלים עם טופו מוקפץ

 

לרגל חג השבועות שבפתח תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף מנדבת  מתכון קליל וחגיגי לארוחת החג , מתאים גם לטבעוניים, קל להכנה ומקשט כל שולחן:  

 


סלט ירקות חיים ומבושלים עם טופו מוקפץ:

 

מצרכים ל-6 מנות

100 גר' טופו, חתוך לרצועות

בטטה דקה, קלופה ופרוסה לריבועים

מלפפון, חתוך לריבועים

5 עגבניות שרי, פרוסות

רבע בצל סגול, חתוך לריבועים או לפרוסות

3 פטריות פורטבלו, פרוסות

כף צנוברים קלויים

2 עלי בזיליקום, לקישוט

5 כפות שמן זית

רבע כוס טחינה גולמית

כפית סילאן

2 כפות מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

אופציה לתוספת לסלט: גבינת שקדים

 

אופן ההכנה:

1.    לחמם מחבת פסים ולהוסיף 2 כפות שמן זית כשהמחבת חמה. להקפיץ את הטופו עד שייצלה במלואו, משני צידיו. להוציא ולהמתין שיצטנן.

2.    במקביל, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות את פרוסות הבטטה. לתבל במלח, פלפל וכף שמן זית ולאפות עד לריכוך, למשך 15 דקות.

3.    במחבת נקייה להקפיץ את הפטריות בשמן זית ולצנן.

4.    להכנת הרוטב ערבבו: מיץ לימון, טחינה, סילאן ומלח ופלפל.

5.    ערבבו הכל יחד והוסיפו את הרוטב.

6.    ניתן לבזוק גבינת שקדים מעל, לפי הטעם.

 

ערכים תזונתיים (למנה)
קלוריות: 470 קק"ל

חלבון: 7.5גר'

פחמימה: 14גר'

שומן: 19גר'

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שקית הפלא של בני

חברת קריאייטיב פי Creative Pea מציעה את סדרת BEEFFREE, CHIKENFREE ,FISHFREE – תערובת על בסיס חלבון אפונה

הלהיט הגדול של פורים סרט ילדים קונג פו פנדה 4 מגיע למסכים בהוט סינמה