פשטידת ברוקולי כשרה לפסח

 מתכון לפשטידת ברוקולי כשרה לפסח

 


 

קילו ברוקולי טרי.
1
קישוא מגורד בפומפיה.
1
תפוח-אדמה קלוף ומגורד בפומפיה.
3/4
כוס קמח מצה.
6
ביצים.
1
כפית אבקת-מרק עוף פרווה.
1
כפית סוכר חום.
1
כפית מלח.
פלפל שחור.

 

אופן הכנת המתכון:

  1. לחלוט את הברוקולי בסיר עם מים רותחים כ-8 דקות, או עד שהמזלג חודר בקלות (לא להגיע לריכוך מלא). לסנן מנוזלים ולהניח להתקרר מספר דקות.
  2. לחתוך את הברוקולי לפרחים קטנים.
  3. להניח במסננת את הקישוא והתפוח-אדמה המגורדים כ-5 דקות.
  4. בעזרת הידיים – לסחוט היטב את הירקות המגורדים להוצאת הנוזלים.
  5. לערבב בקערה גדולה את כל המצרכים יחד עד לקבלת עיסה אחידה, כולל הירקות המגורדים והברוקולי.
  6. לרפד תבנית בנייר אפייה עם מעט תרסיס שמן.
  7. לאפות בחום בינוני 180 מעלות (355F), כ – 40 – 45 דקות.
  8. כשהפשטידה מוכנה נניח לה להצטנן כ – 30 דקות מחוץ לתנור, ונהפוך אותה (בזהירות) על מגש או צלחת הגשה

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

DARABAR דארבאר - מסע בחזרה לעצמנו שבגוף

שקית הפלא של בני

לחיי השנה הבאה : פסטיבל יין בגן העיר