פשטידת ברוקולי כשרה לפסח
מתכון לפשטידת ברוקולי כשרה לפסח
קילו ברוקולי טרי.
1 קישוא מגורד בפומפיה.
1 תפוח-אדמה קלוף ומגורד
בפומפיה.
3/4 כוס קמח מצה.
6 ביצים.
1 כפית אבקת-מרק עוף פרווה.
1 כפית סוכר חום.
1 כפית מלח.
פלפל שחור.
אופן הכנת המתכון:
- לחלוט את הברוקולי בסיר עם מים רותחים כ-8 דקות, או עד שהמזלג חודר בקלות (לא להגיע לריכוך מלא). לסנן מנוזלים ולהניח להתקרר מספר דקות.
- לחתוך את הברוקולי לפרחים קטנים.
- להניח במסננת את הקישוא והתפוח-אדמה המגורדים כ-5 דקות.
- בעזרת הידיים – לסחוט היטב את הירקות המגורדים להוצאת הנוזלים.
- לערבב בקערה גדולה את כל המצרכים יחד עד לקבלת עיסה אחידה, כולל הירקות המגורדים והברוקולי.
- לרפד תבנית בנייר אפייה עם מעט תרסיס שמן.
- לאפות בחום בינוני 180 מעלות (355F), כ – 40 – 45 דקות.
- כשהפשטידה מוכנה נניח לה להצטנן כ – 30 דקות מחוץ לתנור, ונהפוך אותה (בזהירות) על מגש או צלחת הגשה
תגובות
הוסף רשומת תגובה