סופגניות אפויות

 

 מתכון לסופגניות אפויות פשוטות אותן ניתן להכין בקלי קלות בבית ולמלא או בשוקולד או בריבת חלב. פעילות מגניבה ומגבשת עם ילדים בימי החורף הקרים.

3 כוסות מים או חלב פושרים

1 קילוגרם קמח שמרים 

2 ביצים

1 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

1 כוס סוכר

3 כפות שמן

אבקת סוכר לקישוט

200 גר' ריבת חלב למילוי

מערבבים בקערה 2 ביצים עם סוכר ואבקת אפיה.

מוסיפים בהדרגה קמח ומים/חלב פושרים.

לשים עד לקבלת בצק רך, טיפלה דביק.

נותנים לבצק להכפיל את נפחו מס' שעות.

מכינים (אפשר עם ילדים) כדורים קטנים ומניחים על נייר אפיה משומן.

כך נראים הכדורים אותם הכינו ילדים, אבל לא לדאוג -יוצאים טעימים!

טיפ לטיפול בבצק דביק:

ממלאים קערה או צלחת במים וטובלים ידיים לפני טיפול בבצק.

מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים סופגניות  כ15-20 דקות (תלוי בתנור) על לקבלת צבע זהוב מלמעלה. חשוב לא לייבש יותר מידי!

בעזרת מזרק מיוחד מזליפים ריבת חלב בתוך הסופגניות

סופגניות יוצאות פריכות וטעימות!


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מה עושים כשאין אמבולנס בסביבה? מדריך לרגעי חירום בקיץ

על כוחן של מילים בתהליך של שינוי בריאותי וירידה במשקל כך תשנו את השפה - תרגול מעשי

מתכון להכנת פסטה קייצית עם פסטו וטונה